Bpost en luchtkwaliteit

Hoe imec.livinglabs samen met Bpost de luchtkwaliteit in Antwerpen monitort

Luchtkwaliteit in Antwerpen: het is een hot topic. Binnen het City of Things-project zet imec samen met Stad Antwerpen in op onderzoek en ontwikkeling van innovaties omtrent de lucht die de Antwerpenaar inademt.

Zo zijn de Bpost-wagens in de stad, naast brieven en pakjes, ook uitgerust met onze sensoren. Die genereren veel interessante data, over Co2, stofdeeltjes, temperatuur, luchtvochtigheid en licht. Door met deze data te werken, willen wij tot oplossingen komen die slim én duurzaam zijn en die het streven naar een leefbaar Antwerpen kunnen ondersteunen.

Op 16 februari brainstormden we samen met den Antwerpenaar over manieren om data van die sensoren te vertalen in nuttige en gebruiksvriendelijke applicaties. Verschillende kandidaten kwamen samen onder het mom “Ik maak tijd voor luchtkwaliteit” om de mogelijke toepassingen af te wegen.
 

Project Bpost livinglabs


De participanten vonden het vooral belangrijk om het real time aspect terug te vinden in de applicaties. Zo kan elke Antwerpenaar binnenkort via de app de beschikbaarheid van schone lucht bekijken, voor hij aan zijn buitenactiviteit (lopen, fietsen, stappen) begint.

De eerste stap is achter de rug, maar er volgen nog onderzoeksstappen om de gezonde routeplanner te ontwikkelen. Als je je inschrijft in ons panel, ben je als eerste op de hoogte.

Meer info en deelnemen

This website uses cookies for analytics purposes only without any commercial intent. Find out more here.

Accept cookies