CMOS and beyond CMOS
Discover why imec is the premier R&D center for advanced logic & memory devices. anced logic & memory devices.
Connected health solutions
Explore the technologies that will power tomorrow’s wearable, implantable, ingestible and non-contact devices.
Life sciences
See how imec brings the power of chip technology to the world of healthcare.
Sensor solutions for IoT
Dive into innovative solutions for sensor networks, high speed networks and sensor technologies.
Artificial intelligence
Explore the possibilities and technologies of AI.
More expertises
Discover all our expertises.
Research
Be the first to reap the benefits of imec’s research by joining one of our programs or starting an exclusive bilateral collaboration.
Development
Build on our expertise for the design, prototyping and low-volume manufacturing of your innovative nanotech components and products.
Solutions
Use one of imec’s mature technologies for groundbreaking applications across a multitude of industries such as healthcare, agriculture and Industry 4.0.
Venturing and startups
Kick-start your business. Launch or expand your tech company by drawing on the funds and knowhow of imec’s ecosystem of tailored venturing support.
/imec the Netherlands/Primeur Smart Toilet op Lowlands

Primeur Smart Toilet op Lowlands

Slimme wc’s geven jouw boodschap betekenis

Op het Lowlandsfestival van 16 t/m 18 augustus 2019 krijgen bezoekers een primeur: zij kunnen gebruik maken van Smart Toilets in Rabobanks restaurant ‘Brasserie 2050’. Deze slimme wc’s geven je boodschap betekenis: terwijl jij je boodschap doet meten ze een aantal gezondheidsaspecten. Op basis daarvan krijg je een suggestie voor een gerecht dat past bij een gebalanceerde voedingsbehoefte. 

Het toilet is een plek waar iedereen dagelijks gebruik van maakt. Onder de noemer slimme toiletten worden snufjes zoals föhns, muziek en warme sproeiers ingezet om toiletbezoek comfortabeler te maken. De echte slimme toiletten van de toekomst gaan jou helpen om inzicht in je gezondheid te krijgen. Dankzij imec Nederland is zo’n technologie in prototype voorhanden. Bezoekers van Lowlands krijgen als eerste de kans om de Smart Toilets te testen bij Rabobanks eetcafé ‘Brasserie 2050’ op het festival.

Werking smart toilet 

Een bezoek aan imec’s Smart Toilet geeft meer informatie over je gezondheid dan je misschien denkt. Urine, hartslag- en bloeddrukveranderingen bieden inzicht in je voedingsgewoontes en je gezondheid. Ga je op de wc zitten en meet de sensor in de bril een hoge hartslag? Wellicht kunnen meer vezels en vocht helpen. De ionensensor meet geleiding van je urine en geeft aan dat je wellicht meer vocht binnen moet krijgen. Kortom: ga eens wat vaker naar het (Smart) Toilet. 

Op Lowlands heb je de kans om een stukje van deze toekomst te beleven. Terwijl je geniet van je ‘rust-momentje’ is het toilet druk voor jou aan het werk. Uit jouw toiletbezoek volgt een voedingssuggestie die gekoppeld is aan het menu in de naastgelegen Brasserie 2050. Zo weet je precies wat je kunt bestellen om een gezonde keuze te maken. Heb je op basis van de metingen meer vezels nodig? Denk dan eens aan het zaadbrood en laat wellicht het toetje staan. Meer vocht nodig? Dan is de plasticsoep wellicht iets voor jou, maar dan beter geen wijntje bij het eten. Wil je weten wat jouw Lowlands voedingsadvies is? Breng een bezoek aan het Smart Toilet.

Verlaging impact op milieu

De thematiek rond het wereldvoedselvraagstuk is dikwijls gefocust op de monden die we in de toekomst moeten voeden als de wereldbevolking groeit, en hoe we daarvoor meer kunnen produceren. Ook vindt in delen van de wereld voedselverspilling plaats. Tegelijkertijd is de vraag of je ook daadwerkelijk eet wat je nodig hebt. Rabobank is gespitst op innovaties die bijdragen aan het oplossen van het wereldvoedselvraagstuk, op alle fronten, groot en klein. Dankzij gepersonaliseerde voedingssuggesties die de Smart Toilets opleveren kunnen we in de toekomst mogelijk gerichter kijken welke voeding we daadwerkelijk nodig hebben en wellicht, als een verlengstuk van het huidige project, de negatieve impact op het milieu door voedselverspilling verminderen. Geen betere plek om dat te introduceren dan bij onze Brasserie 2050, waar het voedsel van de toekomst wordt geserveerd.

De Smart Toilets worden ontwikkeld door imec Nederland. De prototypes die op Lowlands 2019 worden gepresenteerd zijn tot stand gekomen in een samenwerking tussen RabobankThe Food Line-upMOJO en imec Nederland.

How can we help you?

Send us your request

I'm looking for