/Communication specialist

Communication specialist

Media, Communications and Writing - Antwerpen | More than two weeks ago

Help ons om de maatschappelijke impact van onze onderzoeksprojecten naar een breed publiek te brengen.

Communicatie Specialist

imec EDiT

Imec is ’s werelds meest toonaangevende onderzoekscentrum op het vlak van nano-elektronica en digitale technologie.  
In Vlaanderen werkt imec samen met diverse overheden, onderzoekscentra, bedrijven en burgerorganisaties om door middel van digitale technologie complexe uitdagingen (‘wicked problems’) aan te pakken. Voorbeelden van grote programma’s zijn City of Things, Mobilidata en Internet of Water. Voorbeelden van projecten zijn ‘Urban Digital Twins’, ‘Hackable City of Things’, ‘NervoCity’, ‘Physical Internet Living Lab’ , ‘Vlaamse sensor data space’ en diverse andere initiatieven om te komen tot gepersonaliseerde preventieve gezondheidspaden dankzij digital health innovatie. Het EDiT (‘enabling digital transformations’) departement binnen imec zet zich in om in diverse domeinen, zoals ‘duurzame en stedelijke omgevingen’, ‘logistiek en mobiliteit’ en ‘gezondheid en voeding’, vraaggedreven onderzoek en ontwikkeling te doen samen met de publieke sector. De activiteiten binnen EDiT worden uitgevoerd a.d.h.v. een ‘open knowledge’ aanpak: de kennis die EDiT opbouwt wordt dus maximaal aan de maatschappij overgedragen om de impact op de leefomgeving te borgen. 
Dus ook in Vlaanderen is imec een belangrijke motor voor digitale innovatie, en daarmee willen we meer naar buiten komen. 

Wat ga jij doen

Imec is op zoek naar een communicatiespecialist binnen haar EDiT departement. 

 • Je krijgt de uitdagende opdracht om de communicatiestrategie van het Vlaamse Public Health & Food onderzoeksprogramma vorm te geven, uit te voeren en bij te sturen voor de verschillende stakeholders, zowel intern als extern.  
 • Je zal technologische projecten en toekomstvisies vertalen naar specifieke doelgroepen, zowel buiten als binnen imec, en in verschillende media. 
 • Je werkt binnen EDiT samen in een communicatieteam, maar ook met het centrale communicatieteam van imec in Leuven en met diverse domeinexperten binnen EDiT. 
 • Je bent verantwoordelijk voor de communicatie van diverse grote en kleine onderzoeksprojecten binnen EDiT, voornamelijk binnen de gezondheidssector. 
 • … 

Wat wij doen voor jou

We bieden je de kans om deel uit te maken van een van 's werelds belangrijkste onderzoekscentra in nanotechnologie in het hoofdkwartier in Leuven, België. Met jouw talent, passie en expertise maak je deel uit van een team dat het onmogelijke mogelijk maakt. Samen geven we vorm aan de technologie die de maatschappij van morgen zal bepalen. We streven ernaar een inclusieve werkgever te zijn en zijn trots op onze open, multiculturele en informele werkomgeving met ruime mogelijkheden om initiatief te nemen en verantwoordelijkheid te tonen. Bij alles wat we doen, laten je toekomstige collega's zich leiden door de imec-waarden passie, uitmuntendheid, verbondenheid en integriteit. Wij engageren ons om je hierbij te ondersteunen en te begeleiden; niet alleen met woorden maar ook met tastbare daden. Via imec.academy, 'onze bedrijfsuniversiteit', investeren we actief in jouw ontwikkeling om je technische en persoonlijke groei te bevorderen. We zijn ons ervan bewust dat jouw waardevolle bijdrage imec tot een topspeler in zijn domein maakt. Jouw energie en inzet wordt dan ook gewaardeerd door middel van een marktconform salaris met tal van extralegale voordelen.

Wie ben jij

 • Je bent een ervaren communicatie-professional, met minstens vijf jaar professionele ervaring. 
 • Je hebt een masterdiploma of gelijkwaardige, aantoonbare expertise. 
 • Je bent creatief, hebt een open en nieuwsgierige geest en komt met originele ideeën en invalshoeken. Je weet ook de ideeën van anderen te appreciëren en daarop in te spelen.  
 • Ervaring met technologische innovatie in de gezondheidszorg is een groot pluspunt. 
 • Je spreekt vloeiend Nederlands en Engels. 
 • Je bent een teamspeler en communicatief.  
 • Je bent zelfstandig, neemt verantwoordelijkheid, en werkt gestructureerd en efficiënt. Je slaagt erin om verschillende opdrachten tegelijkertijd aan te pakken.