CMOS: advanced and beyond
Discover why imec is the premier R&D center for advanced logic & memory devices.
Connected health solutions
Explore the technologies that will power tomorrow’s wearable, implantable, ingestible and non-contact devices.
Life sciences
See how imec brings the power of chip technology to the world of healthcare.
Sensor solutions for IoT
Dive into innovative solutions for sensor networks, high speed networks and sensor technologies.
Artificial intelligence
Explore the possibilities and technologies of AI.
More expertises
Discover all our expertises.
Research
Be the first to reap the benefits of imec’s research by joining one of our programs or starting an exclusive bilateral collaboration.
Development
Build on our expertise for the design, prototyping and low-volume manufacturing of your innovative nanotech components and products.
Solutions
Use one of imec’s mature technologies for groundbreaking applications across a multitude of industries such as healthcare, agriculture and Industry 4.0.
Venturing and startups
Kick-start your business. Launch or expand your tech company by drawing on the funds and knowhow of imec’s ecosystem of tailored venturing support.
/Job opportunities/Educatief medewerker basisonderwijs RVO-Society

Educatief medewerker basisonderwijs RVO-Society

Education - Leuven | More than two weeks ago

Als educatief medewerker basisonderwijs werk je mee aan onze STEM-visie en educatieve pakketten voor leerkrachten lager onderwijs tot 1ste graad secundair onderwijs.

Educatief Medewerker Basisonderwijs

Over RVO Society

Al 20 jaar zet het gepassioneerd en creatief team van RVO-Society zich in voor één groot, gemeenschappelijk doel; jongeren, leerkrachten en burgers inspireren met educatieve en vrijetijdsactiviteiten rond techniek, technologie en wetenschap. Brightlab is het STEM-onderwijslabo van RVO-Society. Bij Brightlab willen we jongeren klaarstomen voor de uitdagingen van de 21ste eeuw met stimulerend, krachtig en innoverend STEM-onderwijs. Wij bieden leerkrachten de juiste content, didactiek en didactische leermiddelen om leerlingen te inspireren en activeren met innovatieve, ervaringsgerichte lessen en krachtige lesomgevingen. 
Om ons educatief team voor in schools projects te versterken en uit te breiden zijn wij op zoek naar een educatief medewerker basisonderwijs.

Wat ga jij doen

Als educatief medewerker basisonderwijs werk je mee aan onze STEM-visie en educatieve pakketten voor leerkrachten lager onderwijs tot 1ste graad secundair onderwijs. Dit ter ondersteuning van leerkrachten die in hun klas met techniek en wetenschappen op een STEMmige manier willen aan de slag gaan. Je bent gepassioneerd door STEM en je hebt grote interesse voor de recente technologische innovaties.
Je taken houden onder meer in:
 • Geven van workshops, pedagogische studiedagen en opleidingen aan leerkrachten en studenten lerarenopleiding, evenals vrijetijdsmonitoren, zowel bij imec als op verplaatsing:
 • van bestaand educatief materiaal;
 • van nieuw educatief materiaal;
 • binnen uitgewerkte trajecten.
 • Nieuwe didactische projecten/pakketten uitwerken (in samenwerking met andere educatieve medewerkers), zoals:
 • eigen lesmateriaal ontwikkelen voor gebruik in de lagere school met nadruk op wetenschappen en de wetenschappelijke methode, evenals technologie en met technisch proces, in overeenstemming met de geldende eindtermen; 
 • goede STEM-opdrachten uitwerken, volgens onze STEM-visie en -didactiek. Deze voorbeelden van ‘good practices’ ook voorzien van achtergrondinformatie zodat leerkrachten in hun klas ermee aan de slag kunnen.
 • Een leerlijn of leertraject uitwerken voor de basisschool:
  • vanuit het bestaand materiaal werken aan uitbreiding naar verschillende thema’s binnen het lager onderwijs, evenals naar verschillende graden;
  • nagaan hoe ook andere technische en wetenschappelijke principes rond specifieke thema’s doorheen de lagere school een plaats kunnen krijgen in verschillende leerjaren.
 • Een brug vormen naar het secundair onderwijs
  • waar nodig input geven aan educatieve projecten van RVO-Society, waarbij de brug gemaakt wordt naar de 1ste graad secundair onderwijs; 
  • input geven vanuit de uitgewerkte pakketten naar het vrijetijdsaanbod van de STEM-partnerschappen, zoals Edison.
 • Bij bestaande educatieve projecten het didactisch pakket verder uitwerken en nieuwe experimenten ontwikkelen. Deze experimenten ook uittesten in een klasomgeving en het materiaal optimaliseren aan de hand van feedback tijdens de testen en overleg met de leerkrachten.

Wat doen wij voor jou

Wij bieden een afwisselende job in een jonge en bruisende omgeving waarbinnen veel ruimte is voor initiatief en ontwikkeling. Het betreft een voltijds contract van bepaalde duur van 1 jaar, met kans op verlenging en omzetting naar contract van onbepaalde duur. Verloning wordt aangepast aan opleidingsniveau en ervaring. Verder geniet je mee van een voordelige groeps- en hospitalisatieverzekering en ontvang je maaltijdcheques. Je krijgt een gsm-abonnement en wordt uiteraard vergoed voor onkosten. 

Wie ben jij

 • Je hebt een didactische opleiding gevolgd en je hebt een aantal jaren ervaring met lesgeven aan de doelgroep (lager onderwijs).
 • Je hebt praktische ervaring met het geven van STEM, wetenschappen,  technologie en techniek. Je hebt bij voorkeur ook een diploma in een wetenschappelijke of technische richting.
 • Je staat open voor nieuwe uitdagingen en houdt ervan hier in teamverband aan te werken.
 • Je bent flexibel en bereid om af en toe buiten de normale werkuren op te treden.
 • Je bent stressbestendig, proactief en zelfredzaam.
 • Je kan zelfstandig en op een efficiënte wijze je taken aanpakken, uitwerken en afhandelen. Je bent bereid verantwoordelijkheid te nemen op projectniveau. 
 • Je hebt een basiskennis van het MS Office softwarepakket. 
 • Efficiënte communicatie en taalvaardigheid zijn nodig.
 • Je bent in het bezit van rijbewijs B

Interesse in deze vacature

Bezorg ons zo snel mogelijk je cv en begeleidend schrijven. Indien mogelijk, gelieve een referentie op te geven in je cv.
Contactgegevens : Veronique Steurs
veronique@rvo-society.be
0472-252944