CMOS and beyond CMOS
Discover why imec is the premier R&D center for advanced logic & memory devices. anced logic & memory devices.
Connected health solutions
Explore the technologies that will power tomorrow’s wearable, implantable, ingestible and non-contact devices.
Life sciences
See how imec brings the power of chip technology to the world of healthcare.
Sensor solutions for IoT
Dive into innovative solutions for sensor networks, high speed networks and sensor technologies.
Artificial intelligence
Explore the possibilities and technologies of AI.
More expertises
Discover all our expertises.
Research
Be the first to reap the benefits of imec’s research by joining one of our programs or starting an exclusive bilateral collaboration.
Development
Build on our expertise for the design, prototyping and low-volume manufacturing of your innovative nanotech components and products.
Solutions
Use one of imec’s mature technologies for groundbreaking applications across a multitude of industries such as healthcare, agriculture and Industry 4.0.
Venturing and startups
Kick-start your business. Launch or expand your tech company by drawing on the funds and knowhow of imec’s ecosystem of tailored venturing support.
/Job opportunities/Funded Project manager “maatschappelijke impact”

Funded Project manager “maatschappelijke impact”

Research & development - Antwerpen | More than two weeks ago

Ben jij een ‘Funded project manager Maatschappelijke Impact’ die ons helpt om toekomstgerichte projectvoorstellen uit te werken die zich bevinden op het kruispunt van technologie en maatschappelijke impact? Dan ben jij de persoon die we zoeken!

Funded project manager “maatschappelijke impact”

Als hoogtechnologisch onderzoekscentrum heeft imec de verantwoordelijkheid om voor lokale impact van digitale technologie te zorgen. Imec werkt samen met diverse overheden, onderzoekscentra, bedrijven en burgerorganisaties om door middel van digitale technologie een aantal complexe uitdagingen (‘wicked problems’) aan te pakken. Voorbeelden van grote programma’s zijn ‘City of Things’, ‘Mobilidata’ en ‘Internet of Water’. Voorbeelden van  projecten zijn ‘Urban Digital Twins’, ‘Hackable City of Things’, ‘NervoCity’ en diverse initiatieven om te komen tot gepersonaliseerde preventieve gezondheidspaden dankzij digital health innovatie. 
 
Het EDiT (‘enabling digital transformations’) departement binnen imec zet zich in om in diverse domeinen, zoals ‘steden’, ‘logistiek en mobiliteit’ en ‘publieke gezondheid’, vraaggedreven onderzoek en ontwikkeling te doen. De activiteiten binnen EDiT worden gedreven door de ‘Open for Impact’ visie, waarbij de nadruk ligt op ‘open knowledge’, ‘open source’ en ‘open data’.

Wat ga jij doen

Imec is nu op zoek naar een ‘Funded project manager Maatschappelijke Impact’ die ons helpt om toekomstgerichte projectvoorstellen uit te werken die zich bevinden op het kruispunt van technologie en maatschappelijke impact. Je werkt hierbij samen met de collega’s van het EDiT departement, van de andere imec-departementen maar ook van het zeer brede partnernetwerk van imec in binnen- en buitenland. 

 • Je bent een drijvende kracht achter nieuwe, vernieuwende en toekomstgerichte projecten en programma’s in het EDiT departement. 
 • Je ondersteunt dit door het initiëren van, mee schrijven aan en helpen indienen van funded projectvoorstellen (VLAIO, H2020, ITEA3, ...). 
 • Je werkt nauw samen met de inhoudelijke experten binnen imec, maar ook met de groep “Public R&D Policies and Programs” die verantwoordelijk is voor de coördinatie van alle funding activiteiten op imec. 
 • Je standplaats zal The Beacon in Antwerpen of De Krook in Gent zijn, maar deeltijds thuiswerk of werken vanuit andere kantoren van imec in Vlaanderen (in het bijzonder Leuven) is uiteraard ook mogelijk.

Wat doen wij voor jou

Wij bieden je een uitdagende job in een hoogtechnologische omgeving binnen een internationaal en multicultureel team. Dit is jouw opportuniteit om bij te dragen aan technologie die de maatschappij van morgen zal bepalen. Wij bieden je een aantrekkelijk salaris met competitieve extra legale voordelen zoals een interessante levensverzekering, hospitalisatieverzekering, verzekering in geval van langdurige arbeidsongeschiktheid en een pensioenregeling. Imec neemt de kosten van deze verzekeringen op zich. Daar bovenop krijg je maaltijdcheques, mogelijkheid tot samen aankoop en kortingen in verschillende sportclubs en winkels.
Imec biedt heel wat trainingsmogelijkheden en sociale diensten aan zoals een bedrijfsrestaurant, strijkdienst, kinderdagverblijf dichtbij en vakantie opvang. Wij streven naar minimale ecologische voetafdruk en sponsoren treinabonnementen volledig via het derde betalerssysteem.

Wie ben jij

 • Je hebt een master diploma in exacte of toegepaste wetenschappen, of een master diploma met expertise in mobiliteit, stedenbouw of gezondheidszorg, en dit met minstens een 3-tal jaar ervaring in project management. 
 • Je kent, of wenst je graag te verdiepen in, de Belgische en Europese funding policies en je vindt het fijn om te netwerken. 
 • Je bent in staat om op basis van een reeks technologische software of hardware bouwblokken innovatieve concepten te bedenken die tegemoet komen aan complexe maatschappelijke uitdagingen. Je kan dus creatief maar probleemgestuurd nadenken. 
 • Bij voorkeur beschik je al over een breed netwerk aan contacten, vnl. gerelateerd aan funding programma’s en funding beleid (VLAIO, Europese Commissie, ...).  
  Je hebt reeds bij voorkeur ervaring als funded project manager. 
 • Je bent een teamplayer, vlot in communicatie en deelt gemakkelijk kennis. 
 • Je kunt veel informatie verwerken op korte tijd en je overtuigt met argumenten. 
 • Je bent resultaatsgedreven en pakt dossiers aan op een efficiënte en georganiseerde wijze. 
 • Je hebt een vlotte pen en bent in staat om een goed gestructureerd tekst te schrijven in zowel het Engels als het Nederlands 
  Je spreekt vloeiend Engels en Nederlands. Kennis van Frans is een pluspunt. 

This website uses cookies for analytics purposes only without any commercial intent. Find out more here. Our privacy statement can be found here. Some content (videos, iframes, forms,...) on this website will only appear when you have accepted the cookies.