/Funded Project Writer - Digital Transformation

Funded Project Writer - Digital Transformation

Research & development - Antwerpen | More than two weeks ago

Als ‘Funded Project Writer - Digital Transformation’ help je ons om toekomstgerichte projectvoorstellen uit te werken die zich bevinden op het kruispunt van technologie en maatschappelijke impact!

Funded Project Writer - Digital Transformation

imec EDiT

Als hoogtechnologisch onderzoekscentrum heeft imec de verantwoordelijkheid om voor lokale impact van digitale technologie te zorgen. Imec werkt samen met diverse overheden, onderzoekscentra, bedrijven en burgerorganisaties om door middel van digitale technologie complexe uitdagingen (‘wicked problems’) aan te pakken. Voorbeelden van grote programma’s zijn City of Things, Mobilidata en Internet of Water. Voorbeelden van  projecten zijn ‘Urban Digital Twins’, ‘Hackable City of Things’, ‘NervoCity’, ‘Physical Internet Living Lab’ , ‘Vlaamse sensor data space’ en diverse andere initiatieven om te komen tot gepersonaliseerde preventieve gezondheidspaden dankzij digital health innovatie.  Het EDiT (‘enabling digital transformations’) departement binnen imec zet zich in om in diverse domeinen, zoals ‘’duurzame en stedelijke omgevingen’, ‘logistiek en mobiliteit’ en ‘gezondheid en voeding’, vraaggedreven onderzoek en ontwikkeling te doen samen met de publieke sector. De activiteiten binnen EDiT worden uitgevoerd a.d.h.v. een  ‘Open for Impact’ visie, waarbij de nadruk ligt op ‘open knowledge’, ‘open source’ en ‘open data’. De kennis die EDiT opbouwt wordt dus maximaal aan de maatschappij overgedragen om de impact op de leefomgeving te borgen.

Wat ga jij doen

Imec is nu op zoek naar een ‘Funded Project Writer - Digital Transformation’ die ons helpt om toekomstgerichte projectvoorstellen uit te werken die zich bevinden op het kruispunt van technologie en maatschappelijke impact. Je werkt hierbij samen met de collega’s van het EDiT departement, van de andere imec-departementen maar ook van het zeer brede partnernetwerk van imec in binnen- en buitenland. 

 • Je bent een drijvende kracht achter nieuwe, vernieuwende en toekomstgerichte projecten en programma’s in het EDiT departement. 
 • Je bepaalt samen met de collega’s binnen EDiT mee de toekomstige strategie van het departement. 
 • Je focust primair, maar niet uitsluitend, op het bedenken en uitschrijven van projecten in het domein van gezondheid en voeding. De primaire focus ligt hier momenteel op het uitwerken van nieuwe manieren om data te delen via ‘data spaces’.
 • Je ondersteunt dit door het initiëren van, mee schrijven aan en helpen indienen van funded projectvoorstellen (VLAIO, Horizon, FWO, ITEA3,...). 
 • Je werkt nauw samen met de inhoudelijke experten binnen imec, maar ook met de groep “Public R&D Policies and Programs” die verantwoordelijk is voor de coördinatie van alle funding activiteiten op imec. 

Wat wij doen voor jou

We streven ernaar een inclusieve werkgever te zijn en zijn trots op onze open, multiculturele en informele werkomgeving met ruime mogelijkheden om initiatief te nemen en verantwoordelijkheid te tonen. Bij alles wat we doen, laten je toekomstige collega's zich leiden door de imec-waarden passie, uitmuntendheid, verbondenheid en integriteit. Wij engageren ons om je hierbij te ondersteunen en te begeleiden; niet alleen met woorden maar ook met tastbare daden. Via imec.academy, 'onze bedrijfsuniversiteit', investeren we actief in jouw ontwikkeling om je technische en persoonlijke groei te bevorderen. We zijn ons ervan bewust dat jouw waardevolle bijdrage imec tot een topspeler in zijn domein maakt. Jouw energie en inzet wordt dan ook gewaardeerd door middel van een marktconform salaris met tal van extralegale voordelen. Je standplaats zal The Beacon in Antwerpen of De Krook in Gent zijn, maar deeltijds thuiswerk of werken vanuit andere kantoren van imec in Vlaanderen (in het bijzonder Leuven) is uiteraard ook mogelijk. 

Wie ben jij

 • Je bent in staat om op basis van een reeks technologische software of hardware bouwblokken innovatieve concepten te bedenken die tegemoet komen aan complexe maatschappelijke uitdagingen. Je kan dus creatief maar probleemgestuurd nadenken. Kennis van IT architectuur is een belangrijk pluspunt.
 • Je hebt een master diploma in exacte of toegepaste wetenschappen, of een master diploma met expertise in gezondheidszorg of aanverwante domeinen, en dit met minstens een 3-tal jaar ervaring in project management, business development of account management. Een doctoraatsdiploma is een groot pluspunt.
 • Je kent, of wenst je graag te verdiepen in, de Belgische en Europese funding programma’s en je vindt het fijn om te netwerken. 
 • Je hebt een vlotte pen en bent in staat om een goed gestructureerde tekst te schrijven in het Nederlands (vereiste!) maar ook in het Engel. .
 • Ervaring als funded project writer is een groot pluspunt. 
 • Je spreekt vloeiend Engels en Nederlands. Kennis van Frans is een pluspunt.
 • Bij voorkeur beschik je al over een breed netwerk aan contacten, bijvoorbeeld gerelateerd aan domeinexpertise (primair, maar niet uitsluitend gezondheid en voeding) bij verschillende organisaties (publiek en/of privaat) ofgerelateerd aan funding programma’s en funding beleid (VLAIO, Europese Commissie, ...).  
 • Je bent een teamplayer, vlot in communicatie en deelt gemakkelijk kennis. 
 • Je bent zelfsturend en in staat om in te schatten welke initiatieven de organisatie het best vooruit kunnen helpen, maar je doet dit ook steeds in samenspraak met je teamleden.
 • Je kunt veel informatie verwerken op korte tijd en je overtuigt met argumenten. 
 • Je bent resultaat gedreven en pakt dossiers aan op een efficiënte en organiseerde wijze.
 • Je bent in staat om het abstractieniveau van een gesprek snel aan te passen aan je gesprekspartner.