ICT Quality and Release Manager

Leuven - IT & communication
|
More than two weeks ago

Als ICT Quality & Release Manager sta je in voor zowat alle processen binnen ICT en ben je dan ook eindverantwoordelijk voor het correct opmaken en uitrollen van de releaseplanning.

Apply for this job

ICT Quality & Release Manager

Imec

Imec is ’s werelds toonaangevende onderzoeks- en innovatiecentrum op het vlak van nano-elektronica en digitale technologie. De combinatie van onze voortrekkersrol in microchiptechnologie en onze software- en ICT-expertise maakt ons uniek. Imec beschikt over een unieke infrastructuur en een lokaal en internationaal ecosysteem van partners in diverse sectoren. Samen werken we aan baanbrekende innovatie in toepassingsdomeinen zoals gezondheidszorg, slimme steden en mobiliteit, logistiek en Industrie 4.0 en energie.

Imec is een vertrouwde partner van bedrijven, start-ups en universiteiten, en brengt bijna 3.500 topwetenschappers uit meer dan 70 landen samen. Imec heeft zijn hoofdzetel in Leuven en R&D-groepen die verspreid zijn over een aantal Vlaamse universiteiten, in Nederland, Taiwan, de VS, China, en kantoren in India en Japan. Om imec’s positie als topspeler te blijven versterken zijn we op zoek naar die gepassioneerde talenten die het verschil maken! Zo zijn we vandaag op zoek naar een ICT Quality & Release Manager.

De functie

Als ICT Quality and Release Manager ben je verantwoordelijk voor zowat alle processen binnen ICT. Je werkt dan ook nauw samen met de PMO-manager en de Service Center Manager, aangezien enerzijds testing een cruciaal deel uitmaakt van beide domeinen en anderzijds de ITIL processen in lijn moeten zijn met de kwaliteit en release standaarden die door jou bepaald worden.

Andere taken die vallen binnen de verantwoordelijkheid van de Q&R Manager:

 • Het in kaart brengen van de huidige werkwijze/processen, het definiëren van processen/best practices voor testing; alsook het zoeken en evalueren van tools die deze processen moeten ondersteunen.
 • Reviews van code, functionele analyse, technische analyse, requirements, handleidingen en test cases.
 • Testing van de software.
 • Definiëren van de nodige rapporteringen die de verschillende processen kunnen ondersteunen.
 • Definiëren van eventuele extra omgevingen die nodig zijn om de processen te ondersteunen. Specifiek voor de testomgevingen hoort daar ook bij welke testdata er gebruikt dient te worden en hoe deze onderhouden wordt om synchroon met productie te lopen.
 • Het begeleiden en coachen van de teams die met bovenstaande in contact komen.
 • Het opmaken van een releaseplanning waarbij met volgende items moet rekening gehouden worden:
  • Verplichte opleveringen.
  • Onderhoud van de omgevingen (backups, updates, refresh), bepalen van technische windows.
  • Voorzien van verschillende fasen (codering, testing, code freeze, …).
  • Mee bepalen wat samen in prd kan gezet worden en wat de eventuele risico’s zijn.
  • Mee zoeken naar oplossingen om risico’s te vermijden en het uitwerken/bijdragen tot het contingency plan.
  • High-level opvolgen van de verschillende projecten zodat eventuele late-deliveries kunnen worden opgevangen.
  • Rapportering en een correcte communicatie.
  • Opstellen van een checklist/roadbook van de verschillende activiteiten die moeten worden uitgevoerd voor men een release kan uitvoeren, alsook het bepalen van de correcte volgorde van uitvoeren tijdens de verschillende releases.

Jij

Je hebt reeds enkele jaren gedegen ervaring als ICT Quality & Release manager en hebt ervaring in het opmaken en realiseren van een releaseplan. Je hebt kennis binnen het domein van IT Testing en Quality Assurance. Omwille van je ervaring en expertise hebben Change management en ITIL nog maar weinig geheimen voor jou. Je hebt kennis van TMMI of TMAP. Jouw creatieve en innovatieve mindset combineer je met een sterk procesgeoriënteerde aanpak. Je bent uitermate resultaatgericht en werkt accuraat. Je staat erom gekend structuur te kunnen brengen in de planning van een groot aantal changes.

Wij

In ruil voor jouw talent, passie en expertise kom je terecht in een multicultureel en hoogtechnologisch bedrijf, waar de uitdagingen voor het grijpen liggen. Onze flexibele, vooruitstrevende en informele werkomgeving biedt jou een waaier aan mogelijkheden om initiatieven te nemen en verantwoordelijkheden te tonen. Dit is jouw opportuniteit om bij te dragen aan technologie die de maatschappij van morgen zal bepalen. imec steunt en begeleidt je hierbij; niet alleen met woorden, maar met daden. Via imecAcademy, ‘onze corporate university’, investeren wij actief in het verder ontplooien van onze medewerkers en verzekeren wij op die manier jouw technische en persoonlijke groei. Jouw waardevolle bijdrage en die van jouw collega’s maakt van imec een topspeler in zijn domein. Jouw energie en inzet wordt dan ook geapprecieerd in een aantrekkelijk marktconform loon aangevuld met talrijke voordelen, zoals het een wereldspeler betaamt.

Locatie: België

Apply for this job

Share this on

This website uses cookies for analytics purposes only without any commercial intent. Find out more here.

Accept cookies