imec.icon Innovation Manager

Gent - Management
|
More than two weeks ago

Als imec.icon innovation manager ben je verantwoordelijk voor de ondersteuning en begeleiding van imec innovatiedossiers. Heb jij ervaring met het begeleiden van innovatieprojecten, detecteer je snel de noden van je gesprekspartners en weet je de link te leggen naar innovatie- en samenwerkingsopportuniteiten, dan bij dé persoon die we zoeken!

Apply for this job

imec.icon Innovation Manager

Wat ga jij doen?

​Als imec.icon innovation manager ben je verantwoordelijk voor de ondersteuning en begeleiding van innovatiedossiers, voornamelijk binnen het imec.icon programma. Zo ben je betrokken in het opzetten en managen van relaties met bedrijven, social profit organisaties en onderzoeksgroepen die deelnemen aan een imec innovatiedossier.
Jouw verantwoordelijkheden zijn:

 • Adviseren, coachen en managen van R&D-projecten in het domein van de geavanceerde (nano)elektronica en open innovatie consortia (bedrijven, social profit organisaties, start-ups en onderzoeksgroepen).
 • Op basis van de noden van de regionale bedrijvenpartners opportuniteiten tot samenwerking met imec (ook buiten imec’s eigen open innnovatieprogramma’s) detecteren.
 • De innovatievragen van bedrijven matchen met de gepaste imec onderzoeksgroepen of departementen en daartoe het nodige overleg coördineren.
 • Na afloop van R&D-projecten: oog hebben voor de mogelijkheden tot verdere samenwerking met imec, bv. in een bilaterale samenwerking of in een licentie-overeenkomst.
 • Imec vertegenwoordigen in het steering committee van de innovatieprojecten.
 • Managen van een bepaalde imec marktsegment (vb. health, media & entertainment, logistiek & supply chain) of functioneel domein en het opzetten en beheren van partnerrelaties voor dat domein.
 • Mee invulling geven aan de imec innovatieprogramma’s (bv. door outreach naar bedrijven, de inhoudelijke invulling van workshops, opvolging van de projecten, funnel management…).
  Imec en imec innovatieprogramma’s vertegenwoordigen in nationale en internationale netwerken, (netwerk)events en conferenties.​

Wat doen wij voor jou?

In ruil voor jouw talent, passie en expertise kom je terecht in een multicultureel en hoogtechnologisch bedrijf, waar de uitdagingen voor het grijpen liggen. Onze flexibele, vooruitstrevende en informele werkomgeving biedt jou een waaier aan mogelijkheden om initiatieven te nemen en verantwoordelijkheden te tonen. Dit is jouw opportuniteit om bij te dragen aan technologie die de maatschappij van morgen zal bepalen. imec steunt en begeleidt je hierbij; niet alleen met woorden, maar met daden. Via imec.academy, ‘onze corporate university’, investeren wij actief in het verder ontplooien van onze medewerkers en verzekeren wij op die manier jouw technische en persoonlijke groei.
Jouw waardevolle bijdrage en die van jouw collega’s maakt van imec een topspeler in zijn domein. Jouw energie en inzet wordt dan ook geapprecieerd in een aantrekkelijk marktconform loon aangevuld met talrijke voordelen, zoals het een wereldspeler betaamt. 

Wie ben jij?

 • Je combineert een Master Ingenieurswetenschappen in de elektronica of PhD in een verwant domein met minstens 5 jaar ervaring in een gelijkaardige rol. Zo heb je specifieke ervaring met intrapreneurship projecten in het domein van de elektronica binnen een grotere (R&D) organisatie of onderzoeksinstelling.  
 • Door je ervaring in innovatieprojecten, project management en road mapping, weet je snel de noden van je gesprekspartners te detecteren en weet je de link te leggen naar innovatie- en samenwerkingsopportuniteiten.
 • Jouw passie voor innovatie zorgt ervoor dat je op de hoogte bent van de nieuwste trends in de markt. Hierdoor ben je in staat marktopportuniteiten te identificeren, te analyseren en te beoordelen op hun potentieel.  
 • Je bent een bruggenbouwer met zeer sterke communicatieve en relationele vaardigheden. 
 • Je hebt een sterk analytisch vermogen en kan kritisch en probleemoplossend meedenken met je gesprekspartners. 
 • Dankzij jouw veerkracht en resultaatgerichtheid laat je je niet uit het lood slaan door een onverwachte tegenslag. 
 • Je bent een echte intrapreneur die gedreven is om mee te werken aan duurzame innovatie. Je denkt out-of-the-box en ziet opportuniteiten en kansen in plaats van problemen.
Apply for this job

Share this on

This website uses cookies for analytics purposes only without any commercial intent. Find out more here.

Accept cookies