CMOS and beyond CMOS
Discover why imec is the premier R&D center for advanced logic & memory devices. anced logic & memory devices.
Connected health solutions
Explore the technologies that will power tomorrow’s wearable, implantable, ingestible and non-contact devices.
Life sciences
See how imec brings the power of chip technology to the world of healthcare.
Sensor solutions for IoT
Dive into innovative solutions for sensor networks, high speed networks and sensor technologies.
Artificial intelligence
Explore the possibilities and technologies of AI.
More expertises
Discover all our expertises.
Research
Be the first to reap the benefits of imec’s research by joining one of our programs or starting an exclusive bilateral collaboration.
Development
Build on our expertise for the design, prototyping and low-volume manufacturing of your innovative nanotech components and products.
Solutions
Use one of imec’s mature technologies for groundbreaking applications across a multitude of industries such as healthcare, agriculture and Industry 4.0.
Venturing and startups
Kick-start your business. Launch or expand your tech company by drawing on the funds and knowhow of imec’s ecosystem of tailored venturing support.
/Job opportunities/imec.icon Innovation Manager

imec.icon Innovation Manager

Research & development - Gent | More than two weeks ago

Als imec.icon innovation manager ben je verantwoordelijk voor de ondersteuning en begeleiding van imec.icon innovatiedossiers. Heb jij ervaring met het begeleiden van innovatieprojecten, detecteer je snel de noden van je gesprekspartners en weet je de link te leggen naar innovatie- en samenwerkingsopportuniteiten, dan ben jij dé persoon die we zoeken!

imec.icon Innovation Manager 

Wat ga jij doen?

Als imec.icon innovation manager ben je verantwoordelijk voor de ondersteuning en begeleiding van innovatiedossiers binnen het imec.icon programma. Zo ben je betrokken in het opzetten en managen van relaties met bedrijven, social profit organisaties en onderzoeksgroepen die willen deelnemen aan een imec innovatiedossier.

Jouw verantwoordelijkheden zijn:

 • Adviseren, coachen en opvolgen van R&D-projecten in de domeinen van digitale technologie en geavanceerde (nano)elektronica in open innovatie met bedrijven, social profit organisaties, start-ups en onderzoeksgroepen.
 • Op basis van de noden van de regionale bedrijvenpartners opportuniteiten tot samenwerking met imec detecteren.
 • De innovatievragen van bedrijven matchen met de gepaste imec onderzoeksgroepen of departementen en daartoe het nodige overleg coördineren.
 • Imec vertegenwoordigen in het steering committee van de innovatieprojecten.
 • Na afloop van R&D-projecten: oog hebben voor de mogelijkheden tot verdere samenwerking met imec, bv. in een bilaterale samenwerking of in een licentie-overeenkomst.
 • Betrokken zijn in de evaluatieprocedure voor nieuwe projecten in de zesmaandelijkse imec.icon projectoproepen.
 • Managen van een bepaald imec marktsegment (vb. health, media & entertainment, logistiek & supply chain) of functioneel domein en het opzetten en beheren van partnerrelaties voor dat domein.
 • Mee invulling geven aan de imec innovatieprogramma’s (bv. door outreach naar bedrijven, de inhoudelijke invulling van workshops, opvolging van de projecten, funnel management…).
 • Imec en imec innovatieprogramma’s vertegenwoordigen in nationale en internationale netwerken, (netwerk)events en conferenties.
  De imec,icon manier van werken mee kritisch benaderen en helpen verbeteren.

Wat doen wij voor jou?

In ruil voor jouw talent, passie en expertise kom je terecht in een multicultureel en hoogtechnologisch bedrijf, waar de uitdagingen voor het grijpen liggen. Onze flexibele, vooruitstrevende en informele werkomgeving biedt jou een waaier aan mogelijkheden om initiatieven te nemen en verantwoordelijkheden te tonen. Dit is jouw opportuniteit om bij te dragen aan technologie die de maatschappij van morgen zal bepalen. imec steunt en begeleidt je hierbij; niet alleen met woorden, maar met daden. Via imec.academy, ‘onze corporate university’, investeren wij actief in het verder ontplooien van onze medewerkers en verzekeren wij op die manier jouw technische en persoonlijke groei. 
Jouw waardevolle bijdrage en die van jouw collega’s maakt van imec een topspeler in zijn domein. Jouw energie en inzet wordt dan ook geapprecieerd in een aantrekkelijk marktconform loon aangevuld met talrijke voordelen, zoals het een wereldspeler betaamt. 

Wie ben jij?

 • Je combineert een Master Ingenieurswetenschappen in computerwetenschappen of elektronica, of een PhD in een verwant domein met minstens 5 jaar ervaring in een gelijkaardige rol. Zo heb je specifieke ervaring met intrapreneurship projecten in het domein van software-engineering of elektronica binnen een grotere (R&D) organisatie of onderzoeksinstelling.  
 • Door je ervaring in coöperatieve innovatieprojecten, project management en roadmapping, weet je snel de noden van je gesprekspartners te detecteren en weet je de link te leggen naar innovatie- en samenwerkingsopportuniteiten.
 • Jouw passie voor innovatie zorgt ervoor dat je op de hoogte bent van de nieuwste trends in de markt. Hierdoor ben je in staat marktopportuniteiten te identificeren, te analyseren en te beoordelen op hun potentieel.  
 • Je bent een bruggenbouwer met zeer sterke communicatieve en relationele vaardigheden. 
 • Je hebt een sterk analytisch vermogen en kan kritisch en probleemoplossend meedenken met je gesprekspartners. 
 • Dankzij jouw veerkracht en resultaatgerichtheid laat je je niet uit het lood slaan door een onverwachte tegenslag. 
 • Je bent een echte intrapreneur die gedreven is om mee te werken aan duurzame innovatie. Je denkt outside-of-the-box en ziet opportuniteiten en kansen in plaats van problemen.

This website uses cookies for analytics purposes only without any commercial intent. Find out more here. Our privacy statement can be found here. Some content (videos, iframes, forms,...) on this website will only appear when you have accepted the cookies.