Junior Copywriter

Gent - IT & communication
|
More than two weeks ago

 Heb jij een passie voor schrijven en ben je creatief met taal? Verras jij je opdrachtgevers steeds weer met jouw teksten? Stel je kandidaat voor onze vacature als Junior Copywriter. 

Apply for this job

Junior Copywriter

Imec

Imec is ’s werelds toonaangevende onderzoeks- en innovatiecentrum op het vlak van nano-elektronica en digitale technologie. De combinatie van onze voortrekkersrol in microchiptechnologie en onze software- en ICT-expertise maakt ons uniek. Imec beschikt over een unieke infrastructuur en een lokaal en internationaal ecosysteem van partners in diverse sectoren. Samen werken we aan baanbrekende innovatie in toepassingsdomeinen zoals gezondheidszorg, slimme steden en mobiliteit, logistiek en Industrie 4.0 en energie.

Imec is een vertrouwde partner van bedrijven, start-ups en universiteiten, en brengt bijna 3.500 topwetenschappers uit meer dan 70 landen samen. Imec heeft zijn hoofdzetel in Leuven en R&D-groepen die verspreid zijn over een aantal Vlaamse universiteiten, in Nederland, Taiwan, de VS, China, en kantoren in India en Japan. Om imec’s positie als topspeler te blijven versterken zijn we op zoek naar die gepassioneerde talenten die het verschil maken! Zo zijn we vandaag op zoek naar een gedreven Junior Copywriter om ons communicatieteam te versterken.

De functie

Als deel van het imec team van copywriters en wetenschapsredacteurs (her)schrijf je teksten (persberichten, opiniestukken, persartikels, magazineartikels, web teksten) in het Nederlands en Engels voor verschillende interne en externe communicatiekanalen (brochures, leaflets, videoscripts, de website, nieuwsplatformen, etc.).
Je stemt die teksten nauwgezet af op het vooraf bepaalde communicatiekanaal en het te bereiken doelpubliek.
Je staat in nauw contact met de imec onderzoekers voor het verzamelen en verwerken van content. Je neemt daarbij zelf de verantwoordelijkheid voor het inplannen en opvolgen van je verschillende schrijfopdrachten – van het opzetten van interviews met imec onderzoekers tot tekstcreatie en -validatie. Het aanleveren van hoogkwalitatieve teksten – met respect van deadlines – staat daarbij centraal. 
Je interageert met externe proeflezers en vertalers.

Jij

  • Je schrijft foutloos en vlot in het Nederlands en het Engels. Je kan technische onderwerpen vertalen naar begrijpbare teksten.
  • Je bent gepassioneerd door technologie en innovatie. Je bent leergierig en zet graag je tanden in nieuwe (hoogtechnologische) materie.
  • Je bent punctueel en werkt gestructureerd en planmatig. Je slaagt erin om verschillende schrijfopdrachten tegelijkertijd efficiënt aan te pakken.
  • Je kan zelfstandig projecten tot een goed einde brengen en aarzelt niet om het voortouw te nemen.
  • Je bent een teamspeler en bent communicatief.
  • Je kan ons overtuigen met een portfolio aan zelfgeschreven teksten.
  • Je kan je vlot verplaatsen tussen de imec kantoren in Gent en Leuven en onze onderzoeksgroepen aan de verschillende Vlaamse universiteiten.
  • Pluspunt: ervaring met zowel het schrijven van long copy als meer creatieve short copy.
  • Pluspunt: je hebt ervaring in een gelijkaardige communicatiefunctie.

Wij

In In ruil voor jouw talent, passie en expertise kom je terecht in een multicultureel en hoogtechnologisch bedrijf, waar de uitdagingen voor het grijpen liggen. Onze flexibele, vooruitstrevende en informele werkomgeving biedt jou een waaier aan mogelijkheden om initiatieven te nemen en verantwoordelijkheden te tonen. Dit is jouw opportuniteit om bij te dragen aan technologie die de maatschappij van morgen zal bepalen. imec steunt en begeleidt je hierbij; niet alleen met woorden, maar met daden. Via imec.academy, ‘onze corporate university’, investeren wij actief in het verder ontplooien van onze medewerkers en verzekeren wij op die manier jouw technische en persoonlijke groei.
Jouw waardevolle bijdrage en die van jouw collega’s maakt van imec een topspeler in zijn domein. Jouw energie en inzet wordt dan ook geapprecieerd in een aantrekkelijk marktconform loon aangevuld met talrijke voordelen, zoals het een wereldspeler betaamt.

 

Apply for this job

This website uses cookies for analytics purposes only without any commercial intent. Find out more here.

Accept cookies