CMOS and beyond CMOS
Discover why imec is the premier R&D center for advanced logic & memory devices. anced logic & memory devices.
Connected health solutions
Explore the technologies that will power tomorrow’s wearable, implantable, ingestible and non-contact devices.
Life sciences
See how imec brings the power of chip technology to the world of healthcare.
Sensor solutions for IoT
Dive into innovative solutions for sensor networks, high speed networks and sensor technologies.
Artificial intelligence
Explore the possibilities and technologies of AI.
More expertises
Discover all our expertises.
Research
Be the first to reap the benefits of imec’s research by joining one of our programs or starting an exclusive bilateral collaboration.
Development
Build on our expertise for the design, prototyping and low-volume manufacturing of your innovative nanotech components and products.
Solutions
Use one of imec’s mature technologies for groundbreaking applications across a multitude of industries such as healthcare, agriculture and Industry 4.0.
Venturing and startups
Kick-start your business. Launch or expand your tech company by drawing on the funds and knowhow of imec’s ecosystem of tailored venturing support.
/Job opportunities/Maintenance & Facilities Manager

Maintenance & Facilities Manager

Management - Leuven | About a week ago

Het ‘Facilities & Infrastructure Operations’ team is een essentiële schakel in de vol continue werking van onze pilootproductielijnen. Hiervoor zijn we op zoek naar een people manager om deze afdeling aan te sturen.

Maintenance & Facilities Manager

Wat ga jij doen

Het ‘Facilities & Infrastructure Operations’ team is een essentiële schakel in de vol continue werking van onze pilootproductielijnen. 
Zij zijn verantwoordelijk voor de nodige facilities die het ganse jaar door beschikbaar zijn zonder verstoringen (control room, HVAC, CA, PCW,...). Verder wordt er van het team ook verwacht dat ze verantwoordelijkheid nemen voor alle waterstromen van de aanmaak van High Purity Water tot verwerking van de afvalwaters, evenals beheer van alle gastoelevering (bulk, manifold en bunker-gassen). Bij dit alles streven we een hoge veiligheids- en kwaliteitsstandaard na aangezien imec een licht Seveso bedrijf is.
We zijn hiervoor op zoek naar een people manager om deze afdeling aan te sturen.

Je takenpakket omvat de volgende onderdelen:

 • Samen met jouw team ben je verantwoordelijk voor de operationaliteit van de cleanroom facilities. De werking van de control room is een essentieel om imec operationeel te houden.
 • We gaan voor zero incidenten, wat betekent dat effectief onderhoud, risk assessment en een pro-actieve aanpak centraal staan. Je detecteert knelpunten die de efficiëntie belemmeren en pakt ze aan. Je streeft hierbij voortdurend verbetering en optimalisatie na.
 • Samen met jouw team ben je verantwoordelijk voor de veilige en tijdige distributie en bevoorrading van gassen, zodat de cleanrooms optimaal kunnen functioneren. Zo zorg je voor een efficiënte controle- en onderhoudsplanning van al onze water- en gasinstallaties, evenals afvalverwerking. Je detecteert knelpunten die deze efficiëntie belemmeren en pakt ze aan. Ook hierbij streef je voortdurend verbetering en optimalisatie na.
 • Je zorgt proactief voor een veilige werkomgeving voor zowel je eigen medewerkers als voor alle onderaannemers, waarbij niets aan het toeval overgelaten wordt.
 • Je staat in voor de planning van je medewerkers
 • Je geeft leiding aan een team techniekers, werkend in een 24/7 regime, en ingenieurs. Daarnaast zorg je ervoor dat zij gestuurd, gemotiveerd en gecoacht worden in hun taken, en hun persoonlijke ontwikkeling. Je weet dus een team te vormen en te coachen naar verhoogde autonomie. 
 • Je bouwt actief aan je netwerk binnen en buiten imec. Om de dagdagelijkse werking optimaal te laten verlopen is een vlot en efficiënt overleg met de verschillende stakeholders immers cruciaal; je bent het eerste aanspreekpunt voor o.a. leveranciers, de hardware teams en de veiligheidsdienst. 
 • Ten slotte rapporteer je aan de Directeur Facilities & Infrastructuur.

  .

Wat wij doen voor jou

Wij bieden je een uitdagende job in een hoogtechnologische omgeving binnen een internationaal en multicultureel team. Dit is jouw opportuniteit om bij te dragen aan technologie die de maatschappij van morgen zal bepalen. Wij bieden je een aantrekkelijk salaris met competitieve extra legale voordelen zoals een interessante levensverzekering, hospitalisatieverzekering, verzekering in geval van langdurige arbeidsongeschiktheid en een pensioenregeling. Imec neemt de kosten van deze verzekeringen op zich. Daar bovenop krijg je maaltijdcheques, mogelijkheid tot samen aankoop en kortingen in verschillende sportclubs en winkels.

Imec biedt heel wat trainingsmogelijkheden en sociale diensten aan zoals een bedrijfsrestaurant, strijkdienst, kinderdagverblijf dichtbij en vakantie opvang. Wij streven naar minimale ecologische voetafdruk en sponsoren treinabonnementen volledig via het derde betalerssysteem.

Wie ben jij

 • Je beschikt over een Master diploma en hebt 5 jaar relevante werkervaring. 
 • Je hebt een duidelijke passie voor het werken met mensen en het coachen van een team, en kan dat aantonen via vorige werkervaringen. 
 • Je bent een sterk empatische people manager, die als geen ander weet hoe te connecteren via sterke communicatie en sociale vaardigheden. 
 • Een planmatige en analytische aanpak is zonder meer een must. 
 • Je communiceert helder en gestructureerd. Je bent stressbestendig en kan mensen motiveren.