CMOS and beyond CMOS
Discover why imec is the premier R&D center for advanced logic & memory devices. anced logic & memory devices.
Connected health solutions
Explore the technologies that will power tomorrow’s wearable, implantable, ingestible and non-contact devices.
Life sciences
See how imec brings the power of chip technology to the world of healthcare.
Sensor solutions for IoT
Dive into innovative solutions for sensor networks, high speed networks and sensor technologies.
Artificial intelligence
Explore the possibilities and technologies of AI.
More expertises
Discover all our expertises.
Research
Be the first to reap the benefits of imec’s research by joining one of our programs or starting an exclusive bilateral collaboration.
Development
Build on our expertise for the design, prototyping and low-volume manufacturing of your innovative nanotech components and products.
Solutions
Use one of imec’s mature technologies for groundbreaking applications across a multitude of industries such as healthcare, agriculture and Industry 4.0.
Venturing and startups
Kick-start your business. Launch or expand your tech company by drawing on the funds and knowhow of imec’s ecosystem of tailored venturing support.
/Job opportunities/Operations Area Team Lead

Operations Area Team Lead

Management - Leuven | About a week ago

Je ondersteunt en coacht jouw medewerkers met het realiseren van de dagdagelijkse uitdagingen op het vlak van teamwerk- veiligheid-kwaliteit-volume-leersnelheid.

Operations Area Team Lead

Wat ga jij doen

Als Operations Area Team Lead ben je verantwoordelijk voor 1 ‘area’ (d.i. een toestellenpark) van de chipproductie in onze cleanroom. Deze verantwoordelijkheid reikt over de 4 shiften heen.  De hoofdfocus van de functie is het continu ontwikkelen van de teamleden die in zulke area tewerkgesteld zijn. Je hebt een uitstekend inzicht in welk werk er verricht dient te worden en je zorgt ervoor dat iedereen correct zijn verantwoordelijkheden kan opnemen.  Dit doe je door intensieve individuele coaching waarbij in samenspraak groeitrajecten worden uitgetekend en opgevolgd.  Naast de ontwikkeling van de teamleden ben je ook verantwoordelijk voor de verbetering van de processen in de area, je bent de  lead vanuit operations naar onze engineering teams. Je ondersteunt en coacht jouw medewerkers met het realiseren van de dagdagelijkse uitdagingen op het vlak van teamwerk- veiligheid-kwaliteit-volume-leersnelheid. 

 • Je vergaart diepgaande kennis m.b.t. tot de processen (materiaal-machines-methodes) in je area van verantwoordelijkheid.
 • Je definieert de groei van de area door persoonlijke uitdagingen voor de teamleden te definiëren.
 • Dankzij jouw helikopterview ben je in staat toekomstige uitdagingen binnen de area te identificeren en je bereidt je operations groep hierop tijdig voor.
 • Je bent een kei in zowel het conceptuele (strategie) als het detail (problem solving) niveau. 
 • In samenwerking met engineering neem je het voortouw in veranderingstrajecten in jouw area die moeten leiden tot een betere performantie op het vlak van veiligheid-kwaliteit-volume-leersnelheid. 
 • Je houdt voldoende vinger aan de pols en bent frequent aanwezig in je area van verantwoordelijkheid.
 • Als lid van het FAB managementteam draag je bij tot de groei van de ganse FAB.
 • Je vertegenwoordigt het FAB management op diverse fora.

Wat wij doen voor jou

In ruil voor jouw talent, passie en expertise kom je terecht in een multicultureel en hoogtechnologisch bedrijf, waar de uitdagingen voor het grijpen liggen. Onze flexibele, vooruitstrevende en informele werkomgeving biedt jou een waaier aan mogelijkheden om initiatieven te nemen en verantwoordelijkheden te tonen. Dit is jouw opportuniteit om bij te dragen aan technologie die de maatschappij van morgen zal bepalen. imec steunt en begeleidt je hierbij; niet alleen met woorden, maar met daden. Via imecAcademy, ‘onze corporate university’, investeren wij actief in het verder ontplooien van onze medewerkers en verzekeren wij op die manier jouw technische en persoonlijke groei. 
Jouw waardevolle bijdrage en die van jouw collega’s maakt van imec een topspeler in zijn domein. Jouw energie en inzet wordt dan ook geapprecieerd in een aantrekkelijk marktconform loon aangevuld met talrijke voordelen, zoals het een wereldspeler betaamt. 

Wie ben jij

 • Je bezit een masterdiploma. 
 • Je hebt een duidelijke passie voor het werken met mensen en het coachen van een team in een moderne productieomgeving, en kan dat aantonen via vorige werkervaringen.
 • Sterke communicatieve en sociale vaardigheden zijn essentieel in deze rol.
 • Je bent assertief en zet dingen in beweging, je hebt een proactieve ingesteldheid. 
 • Je bent analytisch ingesteld, durft gefundeerde beslissingen te nemen en hebt een sterke interesse in het begrijpen van hoogtechnologische processen. 
 • Je bent een voorbeeld op vlak van kwaliteit, nauwkeurigheid en klantgerichtheid.
 • Je weet een team aan elkaar te binden en bent een geboren motivator.
 • Je werkt in een V-L systeem en werkt 1 WE om de 5 weken.
 • De internationale omgeving vereist een vlotte kennis van het Engels.