Process Technician Metrologie

Leuven - Technicians
|
More than two weeks ago

Als Process Technician Metrologie ben je verantwoordelijke voor de eerstelijns ‘troubleshooting’ (lot, proces en hardware gerelateerde problemen) binnen de metrologie area.

Apply for this job

Process Technician Metrologie

Imec

Imec is ’s werelds toonaangevende onderzoeks- en innovatiecentrum op het vlak van nano-elektronica en digitale technologie. De combinatie van onze voortrekkersrol in microchiptechnologie en onze software- en ICT-expertise maakt ons uniek. Imec beschikt over een unieke infrastructuur en een lokaal en internationaal ecosysteem van partners in diverse sectoren. Samen werken we aan baanbrekende innovatie in toepassingsdomeinen zoals gezondheidszorg, slimme steden en mobiliteit, logistiek en Industrie 4.0 en energie.

Imec is een vertrouwde partner van bedrijven, start-ups en universiteiten, en brengt bijna 3.500 topwetenschappers uit meer dan 70 landen samen. Imec heeft zijn hoofdzetel in Leuven en R&D-groepen die verspreid zijn over een aantal Vlaamse universiteiten, in Nederland, Taiwan, de VS, China, en kantoren in India en Japan. Om imec’s positie als topspeler te blijven versterken zijn we op zoek naar die gepassioneerde talenten die het verschil maken! Zo zijn we vandaag op zoek naar een gedreven Process Technician Metrologie.

De functie

De speerpunt van onze ambities als internationale baanbreker, is onze uiterst geavanceerde pilootproductielijn. In deze experimentele productielijn maken we van onze eigen ontwikkelde technologie productiewaardige processen, die dan klaar zijn voor transfer naar de grote internationale IC-productiebedrijven. Zo leveren we de producenten van chips de noodzakelijke kennis om te kunnen beantwoorden aan de steeds hogere eisen die gesteld worden aan hun productieproces.

 Als Process Technician ben je verantwoordelijke voor de eerstelijns ‘troubleshooting’ (lot, proces en hardware gerelateerde problemen) binnen de metrologie area. Je werkt in een team van Operatoren, Process Technicians en Process Engineers.
Dankzij je operatortaken (SPC uitvoering, lot processing, ..) weet je heel goed waar de terugkerende problemen of onduidelijkheden zich situeren waardoor je met kennis van zaken aan structurele verbeteringen kan helpen. Op die manier help je mee om het resultaat en de zelfredzaamheid van de FAB te verhogen.

De Process Technician Metrologie is:

  • Eerstelijns aanspreekpunt voor:
    • Lot gerelateerde problemen, process drifts of out of specs
    • Process/Hardware gerelateerde problemen binnen de metrologie area
  • Je zoekt en vindt oplossingen voor proces/hardware problemen of je voert de eerste ‘troubleshooting’ uit.  Je maakt een analyse van je acties en bespreekt deze met de verantwoordelijke Proces- of Hardware Engineers.
  • Je ontwikkelt en optimaliseert OCAP (Out of Control Action Plan) en EHBO procedures (hardware of proces) waar nodig, en legt deze uit aan de operatoren.
  • Je capteert terugkomende problemen en vindt hiervoor structurele oplossingen of escaleert complexe problemen naar de Proces- of Hardware Engineers.
  • Je initieert verbeterideeën rond veiligheid, kwaliteit en operationele efficiëntie voor de toestellen die je bedient.
  • Je voert operatortaken uit (50/50 Technician/Operator).

Jij

Je behaalde een professionele Bachelor in een bij voorkeur technische richting, of je hebt 4-5 jaar relevante ervaring. Praktische kennis van metrologie (in een clean room of een labo) is een zeer grote troef. Je hebt een hoge drive om te werken in een zeer dynamische en multiculturele omgeving. Gezien het internationale karakter van imec is vlotte
kennis van het Engels een must. Je werkt zelfstandig en erg nauwkeurig. Je bent een teamplayer, je communiceert vlot en je weet duidelijk te rapporteren.
Je bent bereid te werken in een vol-continu shiftensysteem (4 shift regime: vroeg, late, nacht en weekend)

Week X:     Je werkt van maandag tot vrijdag in de vroege ploeg.
Week X+1: Je werkt van maandag tot vrijdag in de nachtploeg.
Week X+2: Je werkt van maandag tot woensdag in de late ploeg, op donderdag en vrijdag heb je recup en op zaterdag en zondag werk je 12u.
Week X+3: Van maandag tot woensdag heb je recup en op donderdag en vrijdag werk je in de late ploeg.
Week X:     Je werkt van maandag tot vrijdag in de vroege ploeg.
...

Wij

In ruil voor jouw talent, passie en expertise kom je terecht in een multicultureel en hoogtechnologisch bedrijf, waar de uitdagingen voor het grijpen liggen. Onze flexibele, vooruitstrevende en informele werkomgeving biedt jou een waaier aan mogelijkheden om initiatieven te nemen en verantwoordelijkheden te tonen. Dit is jouw opportuniteit om bij te dragen aan technologie die de maatschappij van morgen zal bepalen. imec steunt en begeleidt je hierbij; niet alleen met woorden, maar met daden. Via imecAcademy, ‘onze corporate university’, investeren wij actief in het verder ontplooien van onze medewerkers en verzekeren wij op die manier jouw technische en persoonlijke groei. Jouw waardevolle bijdrage en die van jouw collega’s maakt van imec een topspeler in zijn domein. Jouw energie en inzet wordt dan ook geapprecieerd in een aantrekkelijk marktconform loon aangevuld met talrijke voordelen, zoals het een wereldspeler betaamt.

Locatie: België

Apply for this job

Share this on

This website uses cookies for analytics purposes only without any commercial intent. Find out more here.

Accept cookies