CMOS and beyond CMOS
Discover why imec is the premier R&D center for advanced logic & memory devices. anced logic & memory devices.
Connected health solutions
Explore the technologies that will power tomorrow’s wearable, implantable, ingestible and non-contact devices.
Life sciences
See how imec brings the power of chip technology to the world of healthcare.
Sensor solutions for IoT
Dive into innovative solutions for sensor networks, high speed networks and sensor technologies.
Artificial intelligence
Explore the possibilities and technologies of AI.
More expertises
Discover all our expertises.
Research
Be the first to reap the benefits of imec’s research by joining one of our programs or starting an exclusive bilateral collaboration.
Development
Build on our expertise for the design, prototyping and low-volume manufacturing of your innovative nanotech components and products.
Solutions
Use one of imec’s mature technologies for groundbreaking applications across a multitude of industries such as healthcare, agriculture and Industry 4.0.
Venturing and startups
Kick-start your business. Launch or expand your tech company by drawing on the funds and knowhow of imec’s ecosystem of tailored venturing support.
/Job opportunities/SEM Pilot Line Technician

SEM Pilot Line Technician

Operators - Leuven | More than two weeks ago

Ben jij op zoek naar een technische job waarmee je iets kan bijdragen aan een groter geheel? Meerwaarde creëren? De wereld verbeteren? Lucky you! Want bij imec krijg je die kans.

Pilot Line Technician: Microscopische Inspecties (SEM-TEM)

‘Embracing a better life’ is onze slogan. Geen holle woorden, maar dagelijkse realiteit. Wij werken écht aan een betere toekomst. Straffer nog, we bedenken ze en geven ze vorm. Dat doen we met z’n allen. 4.000 man. 90 nationaliteiten. Verspreid over Europa, Azië en de VS. Een divers publiek, maar we zijn allemaal believers van één overkoepelend geloof: het geloof in technologie. Want technologie kan – nee, zal – ons leven verbeteren. Onze bijdrage? Die is klein. Letterlijk dan: het gaat om nano-elektronica. De impact daarentegen is enorm. Want de chiptechnologieën waaraan wij werken, worden gebruikt voor hightechoplossingen die bijdragen tot efficiëntere gezondheidszorg, veiliger transport, duurzamere energie, noem maar op. Je ziet: een betere wereld start bij de technologie erachter. En die technologie ontstaat in onze cleanroom. En dat brengt ons weer bij jou. Want wij zoeken SEM/TEM Pilot Line Technicians om de hoogtechnologische toestellen in onze cleanroom te bedienen.

Wat ga jij doen

Als SEM/TEM Pilot Line Technician heb je heel wat verschillende taken en verantwoordelijkheden:  

  • Na een intensieve training voer je zelfstandig de microscopische inspecties (SEM en TEM) uit zoals voorgeschreven door de klant (ingenieur of wetenschapper).
  • Je voert nauwgezet de voorgeschreven kwaliteitstesten (Statistische procescontrole (SPC)) op de microscopen (SEM en TEM) uit.
  • Je organiseert je eigen werk volgens de gestelde prioriteiten. 
  • Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van jouw processing.
  • Je communiceert duidelijke probleemstellingen door naar engineering.
  • Je volgt nauwgezet de voorgeschreven communicatiekanalen (mondeling en schriftelijk).
  • Je hebt oog voor veiligheid, kwaliteit en operationele efficiëntie.
  • Je meldt problemen en doet voorstellen naar verbeteringen.
  • Je bent leergierig en weet van aanpakken en je bouwt een respectvolle en constructieve professionele relatie op met collega’s en leidinggevende.

Wat wij doen voor jou

Maar jij wil natuurlijk weten wat het loonpakket is. Wel, naast een prima loon, bieden wij je een gratis treinabonnement, maaltijdcheques, internetvergoeding, een pensioenplan en verschillende verzekeringen (leven, hospitalisatie, arbeidsongeschiktheid). Daarnaast krijg je via imec ook groepsaankopen en kortingen in verschillende sportclubs en winkels. Om je leven wat makkelijker te maken, kan je ook eten in ons bedrijfsrestaurant en gebruikmaken van de strijkdienst en kinderopvang, ook tijdens de vakanties. En tot slot blijven wij in jou investeren. Door deel te nemen aan heel wat interne opleidingen blijf jij on top of your game. Op technisch vlak, zodat je groeit in je functie en binnen het bedrijf, maar ook op persoonlijk vlak, zodat je groeit als individu.
Sounds like a deal? Solliciteer dan vandaag nog!

Wie ben jij

Wat je nodig hebt om in aanmerking te komen is een gezonde dosis enthousiasme en een voorliefde voor technologie. Praktijkervaring met geautomatiseerde metrologie of SEM/TEM-inspecties in de halfgeleiderindustrie is een plusplunt. Weten dat SEM/TEM staat voor ‘scanning/transmission electron microscopy’ is ook mooi meegenomen, net zoals kennis van het Nederlands én Engels. Andere troeven? Sterk zijn in plannen, gedreven werken naar resultaten, prioriteiten stellen, zelfstandig werken en je verantwoordelijkheid opnemen en van aanpakken weten. Verder is het belangrijk dat je graag in team werkt, nauwkeurig bent, initiatief durft nemen, doorzettingsvermogen toont en vragen durft te stellen. Maar het allerbelangrijkste? Goesting om erin te vliegen! Want werken bij imec, dat is geen saaie 9 to 5. Een vroege, een late, nacht of weekend: comes with the job. Maar geen paniek, dat valt reuze mee. Al is het maar omdat je zeeën van tijd hebt op momenten dat anderen het druk druk druk hebben.