CMOS and beyond CMOS
Discover why imec is the premier R&D center for advanced logic & memory devices. anced logic & memory devices.
Connected health solutions
Explore the technologies that will power tomorrow’s wearable, implantable, ingestible and non-contact devices.
Life sciences
See how imec brings the power of chip technology to the world of healthcare.
Sensor solutions for IoT
Dive into innovative solutions for sensor networks, high speed networks and sensor technologies.
Artificial intelligence
Explore the possibilities and technologies of AI.
More expertises
Discover all our expertises.
Research
Be the first to reap the benefits of imec’s research by joining one of our programs or starting an exclusive bilateral collaboration.
Development
Build on our expertise for the design, prototyping and low-volume manufacturing of your innovative nanotech components and products.
Solutions
Use one of imec’s mature technologies for groundbreaking applications across a multitude of industries such as healthcare, agriculture and Industry 4.0.
Venturing and startups
Kick-start your business. Launch or expand your tech company by drawing on the funds and knowhow of imec’s ecosystem of tailored venturing support.

Hardware Engineer

Engineering - Leuven | More than two weeks ago

We zijn op zoek naar ingenieurs met een hart voor machines. Ook als dat complexe, delicate, unieke toestellen zijn voor de productie van chips. Kun je ons helpen het beste uit onze toestellen te halen? Dan horen we graag van jou!

Wat ga jij doen

In onze cleanrooms draaien een aantal van de meest geavanceerde toestellen ter wereld voor de productie van chips. Sommige daarvan zijn eerste versies, en soms zijn het zelfs prototypes. Als Hardware engineer zul je mee verantwoordelijk zijn voor de goede werking van die toestellen.

  • Je zorgt voor het preventieve onderhoud maar ook voor de optimalisatie van de toestellen. Samen met de fabrikanten zet je bijvoorbeeld verbeteringsprojecten op, die je naderhand ook evalueert.
  • Je gaat op zoek naar mogelijkheden om het onderhoud van de toestellen efficiënter en goedkoper te maken, zonder daarbij de kwaliteit en beschikbaarheid te schaden.
  • Je bent een aanspreekpunt voor technische vragen over je toestellen, en je doet zo nodig ook eerste analyses om op die vragen te antwoorden. 
  • Je help toestellen installeren en zorgt dat het technische magazijn voldoende reserveonderdelen en verbruiksartikelen heeft.
  • Met je kennis van de toestellen ben je op termijn ook in staat om te helpen bij het opzetten van nieuwe en verfijnde productieprocessen voor de efficiënte productie van chips.
  • Je werkt voor dat alles intensief samen met de ingenieurs van de toestelfabrikanten en met je collega procesingenieurs.
  • Je werkt in een ploegensysteem (afwisselend een vroege/late ploeg en één weekend op drie).

Dit moet je nog weten: imec is een internationaal baanbrekend R&D-centrum. We werken samen met alle grote elektronicafirma’s om uit te zoeken hoe de chips van de toekomst kunnen gemaakt worden. Centraal daarin is onze uiterst geavanceerde pilootproductielijn voor chips, waarin dus de toestellen staan waaraan jij werkt. Daarop testen we productieprocessen uit. Pas als die processen optimaal werken, worden ze naar de echte chipfabrieken getransfereerd.

Wat wij doen voor jou

Met je talent, passie en expertise kom je terecht in een multicultureel en hoogtechnologisch bedrijf. We zijn trots op onze open, informele en zeer diverse werkomgeving, waar je alle kansen zult krijgen om initiatieven te nemen en verantwoordelijkheid te dragen. In ruil zullen we actief investeren in je persoonlijke en professionele groei, onder andere via imec.academy – onze eigen ‘universiteit’.
Jouw waardevolle bijdrage en die van jouw collega’s maakt van imec een topspeler in zijn domein. Jouw energie en inzet wordt dan ook geapprecieerd met een aantrekkelijk loon aangevuld met talrijke voordelen.

Wie ben jij

Je hebt een Masterdiploma in Industriële Wetenschappen (Elektromechanica of Mechanica) of gelijkwaardig door technische ervaring. We zijn op zoek naar mensen met een eerste gelijkaardige ervaring én naar gemotiveerde starters. Je hebt natuurlijk een passie voor vooruitstrevende technologie en toestellen, met een uitgebreide technische kennis van pneumatica, hydraulica, pompen, motoren, elektronica en (elektro)mechanica. Je deinst er niet voor terug om je handen uit de mouwen te steken en tot actie over te gaan. Je bent een teamplayer, maar je kunt ook autonoom je werk plannen en organiseren en neemt graag initiatief. In onze internationale omgeving is het noodzakelijk dat je zowel Nederlands als Engels spreekt.

#Equipment Engineer#Elektromechanisch ingenieur#Field Service Engineer#Hardware Engineer