CMOS and beyond CMOS
Discover why imec is the premier R&D center for advanced logic & memory devices. anced logic & memory devices.
Connected health solutions
Explore the technologies that will power tomorrow’s wearable, implantable, ingestible and non-contact devices.
Life sciences
See how imec brings the power of chip technology to the world of healthcare.
Sensor solutions for IoT
Dive into innovative solutions for sensor networks, high speed networks and sensor technologies.
Artificial intelligence
Explore the possibilities and technologies of AI.
More expertises
Discover all our expertises.
Research
Be the first to reap the benefits of imec’s research by joining one of our programs or starting an exclusive bilateral collaboration.
Development
Build on our expertise for the design, prototyping and low-volume manufacturing of your innovative nanotech components and products.
Solutions
Use one of imec’s mature technologies for groundbreaking applications across a multitude of industries such as healthcare, agriculture and Industry 4.0.
Venturing and startups
Kick-start your business. Launch or expand your tech company by drawing on the funds and knowhow of imec’s ecosystem of tailored venturing support.
/Job opportunities/Startup Scout & Project Officer

Startup Scout & Project Officer

Sales - Gent | More than two weeks ago

Als Startup Scout & Project Officer ga je op zoek naar relevante startups voor de verschillende programma’s van imec.istart. Je connecteert met partners in de industrie en voert projecten uit om startups en corporate partners te matchen en gezamenlijke opportuniteiten te helpen creëren.

Startup Scout & Project Officer

Wat ga jij doen

 • Je maakt deel uit van het imec.istart team, dat onderzoekers, studenten en ondernemers ondersteunt bij hun ondernemerschapsactiviteiten en startups. 
 • Je screent mee potentiële startups en geeft ondernemers advies.
 • Je stimuleert startups om deel te nemen aan de programma’s van imec, samen met het Venture Acceleration Manager team van imec.istart. 
 • Je helpt mee op een positieve manier bekendheid te creëren voor de ondernemerschapsprogramma’s van imec.
 • Je stimuleert mensen om als ondernemer aan de slag te gaan.
 • Je vertegenwoordigt imec in het lokale en internationale landschap en werkt samen met de diverse partners van imec.
 • Je bouwt relaties uit met lokale en internationale partners en speelt in op opportuniteiten om gezamenlijke projecten op te zetten en uit te voeren.
 • Je neemt deel aan mogelijke regionale en/of Europese projecten die tot doel hebben ondernemerschap en innovatie in digitale technologie en nanotechnologie te stimuleren.
 • Het imec.istart team heeft 2 mooie locaties als vaste uitvalsbasis, met name Gent (De Krook) of Antwerpen (The Beacon). 

Wat doen wij voor jou

In ruil voor jouw talent, passie en expertise kom je terecht in een multicultureel en hoogtechnologisch bedrijf, waar de uitdagingen voor het grijpen liggen. Onze flexibele, vooruitstrevende en informele werkomgeving biedt jou een waaier aan mogelijkheden om initiatieven te nemen en verantwoordelijkheden te tonen. Dit is jouw opportuniteit om bij te dragen aan technologie die de maatschappij van morgen zal bepalen. imec steunt en begeleidt je hierbij; niet alleen met woorden, maar met daden. Via imec.academy, ‘onze corporate university’, investeren wij actief in het verder ontplooien van onze medewerkers en verzekeren wij op die manier jouw technische en persoonlijke groei. 
Jouw waardevolle bijdrage en die van jouw collega’s maakt van imec een topspeler in zijn domein. Jouw energie en inzet wordt dan ook geapprecieerd in een aantrekkelijk marktconform loon aangevuld met talrijke voordelen, zoals het een wereldspeler betaamt.

Wie ben jij

 • Je werkt en denkt op Master niveau en hebt dan ook bij voorkeur een diploma Burgerlijk Ingenieur, Industrieel Ingenieur, Productontwikkeling, Handelsingenieur, ...
 • Je bent gepassioneerd door nieuwe technologie, je hebt een neus voor innovatie en je bent een ‘digitale native’.
 • Je hebt bij voorkeur een eerste relevante werkervaring achter de rug in business development, projectmanagement of aanverwante functies.
 • Vanuit jouw interesse en professionele ervaring volg je de trends en innovaties binnen de technologiesector nauwgezet op. 
 • Ervaring in het werken met startups is een pluspunt.
 • Je bent van nature een enthousiaste netwerker en een bruggenbouwer met overtuigingskracht.  
 • Je bent een echte teamspeler en hebt ervaring in het werken in een multidisciplinair team. 
 • Je kan projectmatig werken; je combineert een hands-on aanpak met helicopterview en realiseert doelstellingen op een efficiënte manier.
 • Je bent bereid occasioneel te reizen (vb. projectmeetings, conferenties).